476

Zonnepanelen zijn harder nodig dan ooit door meer gebruik van airco's

Doordat de temperaturen wereldwijd stijgen is er nog nooit zo’n grote vraag geweest naar airco’s. Het stroomgebruik is hierdoor ook aanzienlijk gestegen. Zonnepanelen kunnen ervoor zorgen dat er aan deze grote vraag kan worden voldaan.

Twee sectoren koppelen
Als je het energieverbruik van de airco’s vergelijkt met de opbrengst van zonepanelen zie je dat het heel goed mogelijk is om de twee sectoren aan elkaar te koppelen – waar de ene het energieaanbod levert voor de energievraag van de ander. Vaak is het zo dat waar de vraag naar energie groot is door het gebruik van airco’s, de zonnepanelen genoeg rendement hebben om deze grote vraag op te vangen.

Voordelen van zonnepanelen
Zonnepanelen hebben een hoog rendement. Ook hoeft het huidige stroomnetwerk niet nog eens extra te worden belast. Met zonnepanelen zou ongeveer de helft van de elektriciteitsbehoefte van airconditioners gedekt worden.

Zonnepanelen leveren steeds meer stroom
Doordat zonnepanelen steeds meer en beter energie kunnen opvangen zal deze opbrengst in de komende jaren alleen maar hoger worden. Zonnepanelen gaan relatief lang mee en vragen weinig onderhoud.

Meer tips en weetjes