1072

Hoeveel zonnepanelen passen op jouw dak? Doe de gratis dakcheck!

Ben jij van plan zonnepanelen op jouw dak te plaatsen? Dan is het handig om alvast te weten hoeveel panelen er op je dak passen. Gebruik hiervoor de gratis dakchecker van Zonnepanelen Centraal.

Zonnepanelen Centraal is het platform voor consumenten met allerlei praktische informatie over zonnepanelen. Met de gratis dakchecker krijg je een goede indicatie van het aantal panelen wat op je dak past, maar ook hoeveel rendement dit jaarlijks op gaat leveren en wat je aan euro’s kan besparen op je energierekening.

Wat leveren zonnepanelen jouw op?

Wil jij weten hoeveel rendement zonnepanelen op jouw dak op gaan leveren? Ook hiervoor kan je de gratis dakchecker gebruiken. Op basis van jouw postcode en huisnummer wordt berekend hoeveel panelen er op je dak passen en a.d.h.v. het aantal zonnepanelen kunnen wij de verwachte KwH berekenen.

Hoeveel kan jij gaan besparen met zonnepanelen?

A.d.h.v het rendement kunnen wij ook de verwachte besparing voor je berekenen. Dit hangt af van het aantal KwH dat zonnepanelen op jouw dak opleveren en de marktprijs per KwH. Aangezien de prijzen voor elektriciteit de komende jaren naar verwachting alleen maar zullen stijgen, wordt je besparing met de jaren alleen maar hoger.

Gratis zonnepanelen? Ja het is mogelijk.

Tegenwoordig is het ook al mogelijk om zonnepanelen te huren of leasen. Op termijn kunnen ze dan jouw eigendom worden. Voordeel is dat je niet in een keer een grote investering hoeft te doen. Je betaalt een vast bedrag per maand, inclusief installatie, onderhoud, reparatie, garantie en verzekering. Het kan zelfs zo zijn dat het bedrag wat je per maand gaat betalen minder is dan wat je gaat besparen. Dan heb je de panelen eigenlijk gratis op je dak. Deze manier van zonnepanelen is al mogelijk in veel gemeentes in Nederland.

Wil jij weten hoeveel voordeel jij per maand kan besparen als je zonnepanelen huurt? Start de gratis prijsberekening via Zonnepanelen Centraal.

Meer tips en weetjes