Zonnepanelen leveren steeds groter aandeel in groene stroom

De laatste tijd zijn zonnepanelen enorm trending. Als je zonnepanelen laat installeren dalen de kosten van je energiefactuur. Maar ook het milieu vaart er wel bij. Zonnepanelen leveren een steeds groter aandeel in de groene stroom productie.

Nederland koploper
In Nederland zijn we binnen Europa voorlopers op het gebied van zonne-energie. Veel huiseigenaren hebben al zonnepanelen of overwegen een aankoop van zonnepanelen. Het aandeel duurzame stroom van het totaal kwam in 2020 op 29,1 procent. Het doel dat Nederland zich in het Klimaatakkoord heeft gesteld is om in 2030 zeventig procent van het totaal uit duurzame bronnen te halen.

Steeds rendabeler
De populariteit van zonnepanelen is zeker tot stand gekomen door de verbeterde efficiëntie, waardoor zonnepanelen nog rendabeler zijn. Daarnaast realiseren huiseigenaren steeds vaker hoe ze bij kunnen dragen aan een duurzaam milieu. De verbeterde efficiëntie is te danken aan het innoveren door de bedrijven die die zonnepanelen produceren en de bedrijven die ze installeren.

Zelfvoorzienend?
Door zonnepanelen aan te schaffen ben je zelfstandig bezig met het opwekken van energie. Zo hoef je je niet meer aan te sluiten bij een energieleverancier en bespaar je flink op de maandelijkse lasten. Alle energie die je verwekt sla je op in een accu. Deze duurzame energie kan opgewekt worden door middel van zonnepanelen, de hoeveelheid stroom die je opwekt ligt aan de hoeveelheid zonnepanelen en de kwaliteit daarvan.

Wat kan ik doen bij interesse in zonnepanelen?
Door zelfstandig duurzame energie op te wekken zijn energieleveranciers verleden tijd. Om duurzame energie op te wekken zal je het advies nodig hebben van een vakman. Door offertes te vergelijken vind je de beste prijs en vakman bij jouw uit de regio.

 

Meer tips en weetjes