481

Welke innovaties zijn er voor zonnepanelen?

Welke innovaties zijn er voor zonnepanelen? De laatste jaren zorgen zonnepanelen voor een hogere opbrengst. Dit komt door de vele innovaties die er zijn bij de zonnepanelen. We zetten de belangrijkste op een rijtje.

Omvormers
Het rendement is gestegen door onder andere de ontwikkeling die de omvormers hebben gemaakt. De omvormers kunnen de energie nu efficiënt omzetten naar bruikbare stroom. Je verdient het geld wat je eraan uit hebt gegeven dus sneller terug.

Nieuwe zonnecellen
Niet alleen omvormers hebben een ontwikkeling doorgemaakt. Zo gaan zonnepanelen op de dag van vandaag beter om met zonne-energie en is er bijvoorbeeld ook een nieuwe soort zonnecel ontwikkelt die voor een nog beter rendement zorgt. Deze zonnecel is gemaakt van perovskiet en behaalt een rendement van 27,3%. Dat is een flinke verbetering tegenover het oude behaalde rendement van 26,7%. De ontwikkelaars van de zonnecel hopen in de toekomst een rendement van boven de 30% te behalen.

Nano-cellen
Onderzoekers zijn momenteel bezig om een zonnecel te kunnen uitprinten of op een muur te kunnen spuiten als coating. Die verf bevat nano-cellen, Dit zijn kristallen die wat weg hebben van zout en die ook het zonlicht kunnen opvangen.

Meer tips en weetjes