493

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen? Zonnepanelen zijn enorm populair, dit is niet zo gek want er zijn heel veel voordelen wanneer je hiervoor kiest. We zetten een aantal voordelen op een rijtje.

Geen kosten voor zonlicht
De stroom die je met behulp van zonnepanelen opwekt, is gratis, de zon schijnt toch. Bovendien hoeft de zon niet voortdurend te schijnen om stroom op te kunnen wekken, alleen daglicht is al voldoende.

Geen CO2-uitstoot
Zonnepanelen veroorzaken geen broeikasgassen en kennen dus ook geen CO2-uitstoot en zijn daarom beter voor het milieu dan andere (fossiele) energiebronnen. Zonnepanelen worden geproduceerd op milieuvriendelijke wijze, dus zijn op die manier ook beter.

Bewuster met energie
Bezitters van zonnepanelen gaan over het algemeen bewuster om met stroom en verbruiken gemiddeld minder dan huishoudens, waarbij geen panelen op het dak bevestigd zijn. Een lager stroomverbruik betekent minder kosten maar is ook minder belastend voor het milieu.

Geen schommelende energieprijzen.
Wanneer de prijzen van energieleveranciers gaan stijgen, heeft dat geen invloed op jouw stroomkosten, omdat je zelf je energie opwekt en dus ook niet afhankelijk bent van een externe leverancier.

Geen schommelende energieprijzen
Wanneer de prijzen van energieleveranciers gaan stijgen, heeft dat geen invloed op jouw stroomkosten, omdat je zelf je energie opwekt en dus ook niet afhankelijk bent van een externe leverancier.

Weinig onderhoud en vrijwel geen slijtage
Omdat er geen bewegende delen aan de zonnepanelen zitten, is er relatief weinig slijtage en behalve een regelmatige schoonmaakbeurt behoeven de panelen bijna geen onderhoud. Zonnepanelen hebben een lange levensduur, gemiddeld wel van zo’n 10 tot 20 jaar.

Snel geïnstalleerd
Zonnepanelen kunnen in korte tijd bij je op het dak geïnstalleerd worden door een erkend installatiebedrijf. Vaak is de klus al binnen een dag geklaard.

Zonnepanelen kunnen gerecycled worden
Wanneer de panelen toe zijn aan vervanging, kunnen ze voor 90% gerecycled worden en dus weer opnieuw gebruikt worden om panelen mee te maken.

Waardestijging van je huis
De waarde van de woning neemt toe na het plaatsen van zonnepanelen. Ook als je in de toekomst je huis wilt verkopen, is het gunstig om panelen te hebben. De aanwezigheid van zonnepanelen betekent een hogere vraagprijs voor je huis.

Meer tips en weetjes