377

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

We zetten de meest gestelde vragen met de antwoorden over de werking en aanschaf van zonnepanelen voor je op een rijtje:

Heb ik een vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen?
Voor het plaatsen van zonnepanelen heb je in de meeste gevallen geen vergunning nodig. Wanneer je zonnepanelen wilt plaatsen op een monument of aan de gevel van de woning of kantoorpand of als je bijvoorbeeld op je erf op de grond wilt plaatsen heb je waarschijnlijk wel een vergunning nodig. Het beste kun je hierover contact opnemen met jouw gemeente.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?
⦁ Lagere energierekening en geen stijgende energieprijs
⦁ Betervoor het milieu door geen CO2 uitstoot
⦁ Waardevermeerdering van je huis
⦁ Zonnepanelen verdienen zichzelf terug

Werken zonnepanelen als het bewolkt is?
Je zou misschien denken dat het weer in Nederland niet helemaal optimaal voor zonnepanelen. Dat is dus niet zo, wolken houden slecht een klein deel van het zonlicht tegen. Het licht dat verspreid wordt, het zogenaamde diffuse licht is heel geschikt voor een zonnepaneel.

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?
Zonnepanelen gaan tussen de 20 en 25 jaar mee.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt is afhankelijk van het aantal kilowattuur dat je per jaar verbruikt en hoeveel je daarvan wilt opwekken door middel van zonnepanelen. Er wordt aangeraden om 75% van je maximale stroomverbruik op te wekken met zonnepanelen. De grootte vanje dak speelt natuurlijk ook een rol.

 

Meer tips en weetjes